A pécsi zenekar több lemez után tért vissza az Egység Médiához, hogy közös gondozásban megjelenthessük 15. születésnapjukra a 15+1 dalt tartalmazó Best Of lemezüket. Az album egy évig kizárólag a MOL benzinkutakon lesz kapható! (x)

A zenei időutazás végállomása 2015, a 30Y próbaterme, hiszen az album egy eddig meg nem jelent próbaterem session-t is tartalmaz.

„A 30Y elmúlt 15 éve elég sok olyan dologról szólt, ami nem fér el egy CD-n,  valószínűleg lapokra se lehet leírni. és a fene tudja, hogy kell-e bármit is mondani egy zenekarnak, mint azt, hogy figyelj, vannak dalaink, ha akarod, hallgasd meg. a legfontosabb dalaink kerültek a lemezre, vagy a legjobbak, vagy a legismertebbek – szerintünk ez a lemez ezek közös halmaza. metszetnek mondanád? hogy a kezébe tudd nyomni a haverodnak, ha kérdezi, mi ez a 30Y, hogy majd a gyereknek, az unokának is meg lehessen mutatni. miattunk, apám, nem kell szégyenkezned.”

A fenti playlisten megtekinthetitek legtöbb, ha nem az összes 30Y számot egy játszási listába fűzve.

Friss infó: A Best Of lemez az év utolsó album listáján az előkelő második helyre került! Köszönjük mindenkinek! A zenekar még sosem ért el ilyen album pozíciót!

30Y best of - második helyezett a Mahasz listán

A szerző
- www.berczesadam.hu