Babarci Bulcsú

 
babarci_bulcsu_foto_uj

babarci_bulcsu_foto_uj

“1994 óta zenélek aktívan, korábbi klasszikus tanulmányaim (Liszt Ferenc Állami Zeneiskola: gitár; Martyn Ferenc Művészeti Szabadiskola: zongora, improvizáció, kompozíció, zeneelmélet, összhangzattan, kamarazene) után a könnyűzene terén autodidakta úton képeztem magam, több zenekarban (Spleen, Takáts Eszter és a Pavilon, InterMagyar, Zagastic, Madrian), különféle zenei stílusokban és hangszereken (ének, gitár, pengetős és ütős hangszerek) működtem közre zeneszerzői, szövegírói és hangszerelői posztot is betöltve. Hangszeres közreműködőként jelenleg a Simply English (angol népzene) és a Golestan (perzsa-magyar világzene) formációknak vagyok tagja.

Más alkotókkal való társszerzőként időszakosan, 2007 óta dolgozom együtt, mind a szövegírás (Petruska András, 2014 Metropolita, 2015 Artisjus junior díj jelölés, 2016 Kapunyitó), Ladánybene 27), mind a zeneszerzés (Nagy Bandó András – Tamás Éva, Marzipan B, Bóbita Bábszínház) területén.

2007-től szólóban (2008 Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűri díj) és a TükeZoo duóban, mellyel nagylemezt is megjelentettem (2013 Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűri díj, 2014 Kalap Kabát szakmai zsűri díj) írok saját dalokat szinte kizárólag egy szál gitárra, melynek hangszerelésében klasszikus tapasztalataimra építve kísérelem alkalmazni a finger-picking és a slapping technika színtézisét a populáris zenében. Ez a fajta minimalista és lényegretörő „egyszemélyes zenekari” hozzáállás foglalkoztat jelenleg is, és ez fogja meghatározni következő Másbolygó munkacímű lemezem zenei világát is.”

Az új albumról

Egyaránt dallam- és szövegcentrikus dalnoklemez, egyfajta generációs önmeghatározási kísérlet, amely kérdéseket vet fel a fogyasztói társadalom válsággócait érintve, állást foglal a szellemi függetlenség, az önálló gondolkodás és a felelősségteljes életvitel mellett. Hangvételében vegyesen naiv, ironikus és idealista, hangszerelésében takarékos, megszólalásában lényegretörő és dalközpontú.